Lediga jobb som Alkohol- och drogterapeut i Fagersta

Se lediga jobb som Alkohol- och drogterapeut i Fagersta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Fagersta som finns hos arbetsgivaren.

Vi söker en Alkohol- och drogterapeut

Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt - STAR. Hos oss har du möjlighet till bland annat friskvårdsbidrag och frikort till simhall, gym och utomhusbad. Vi söker en alkohol- och drogterapeut till vår öppenvårdsmottagning i Fagersta, en verksamhet som drivs gemensamt av kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg.... Visa mer
Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt - STAR.

Hos oss har du möjlighet till bland annat friskvårdsbidrag och frikort till simhall, gym och utomhusbad.

Vi söker en alkohol- och drogterapeut till vår öppenvårdsmottagning i Fagersta, en verksamhet som drivs gemensamt av kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg.

Öppenvårdsmottagningen är baserad i Fagersta, men vi tar även samtal och möten på plats i Norberg och Skinnskatteberg. Som alkohol- och drogterapeut hos oss ingår du i en arbetsgrupp med två kollegor och verksamheten har nära stöd av enhetschef. Du är anställd av Individ- och familjeomsorgen i Fagersta kommun och ingår i enheten Verkställighet Barn och familj med tolv medarbetare. Enheten omfattar socialtjänstens verksamheter för stöd och behandling för barn, ungdomar och vuxna.

Vi vill att hela ditt liv fungerar och vi är öppna för individuella lösningar utifrån just din livssituation. Vi välkomnar även dig som har pendlingsavstånd och är beredda att hitta lösningar för att underlätta.

Blir du vår nästa nöjda medarbetare?ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter är att bedriva psykosocialt behandlingsarbete mot missbruk och beroende i öppenvård, såväl individuellt som i grupp. Grunden för arbetet är motiverande och behandlande samtal, primärbehandling enligt tolvstegsprogrammet, eftervård och anhörigprogram. Det är ett självständigt arbete med stort eget ansvar, men också ett nära samarbete med dina kollegor i öppenvården och socialsekreterare i de tre kommunerna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är alkohol- och drogterapeut eller har likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du även har utbildning i och erfarenhet av ytterligare behandlingsmetoder som rekommenderas i de nationella riktlinjerna för vård och stöd vid missbruk och beroende.

Du har erfarenhet av behandlingsarbete mot missbruk och beroende enligt tolvstegsprogrammet samt erfarenhet från socialtjänstens arbetsområde.

B-körkort krävs.

Som person har du god förmåga att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du är prestigelös, lösningsfokuserad och samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete och har lätt för att genomföra, följa upp och avsluta aktiviteter.

ÖVRIGT
Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister
uppvisas.

Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag cirka 13 400 invånare.

Vi eftersträvar en god åldersspridning och ser positivt på sökande ur alla åldrar. Vi strävar även efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Behandlare till Öppenvårdsmottagningen Slussen

Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag cirka 13 300 invånare. Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt - ... Visa mer
Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag cirka 13 300 invånare.


Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt - STAR.

Hos oss har du möjlighet till bland annat friskvårdsbidrag och frikort till simhall, gym och utomhusbad.
Om arbetsplatsen – det här är vi!
Vill du jobba med stöd och behandling i en stabil öppenvårdsverksamhet med etablerade samverkansvägar? Vi utvecklar vår verksamhet och söker nu ytterligare en behandlare till Öppenvårdsmottagningen Slussen i Fagersta.

Vår verksamhet drivs gemensamt av kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg i samverkan med Region Västmanland, vårdcentralerna och vuxenpsykiatrin i norra länsdelen.

Slussen erbjuder psykosocialt stöd och behandling för vuxna samt ungdomar från 13 år vid riskbruk, skadligt bruk och beroende (av alkohol, läkemedel, narkotika och spel). Mottagningen arbetar även med insatser för våldsutsatta och våldsutövare i nära relation samt stöd till ungdomar som begår brott. Vid mottagningen erbjuds information och rådgivning, hjälp med stöd- och motivationssamtal, behandlingssamtal och medicinsk rådgivning. Individen erbjuds kartläggning av hela den sociala situationen och hjälp att få det stöd som behövs.

Öppenvårdsmottagningen är baserad i Fagersta, men vi tar även samtal och möten på plats i Norberg och Skinnskatteberg. Som behandlare hos oss ingår du i en liten arbetsgrupp med tre kollegor och verksamheten har nära stöd av enhetschef. Du är anställd vid Individ- och familjeomsorgen i Fagersta kommun och ingår i enheten Verkställighet Barn och familj med femton medarbetare. Enheten omfattar socialtjänstens verksamheter för stöd och behandling för barn, ungdomar och vuxna.Ditt uppdrag
Dina arbetsuppgifter är att bedriva psykosocialt stöd och behandlingsarbete med målgruppen ungdomar och vuxna. Grunden för arbetet är motiverande och behandlande samtal, såväl individuellt som i grupp. Arbetet bedrivs både förebyggande och genom behovsbedömda insatser. Arbetet som behandlare är självständigt och flexibelt med stort eget ansvar, men också ett nära samarbete med dina kollegor i öppenvården, socialsekreterare i de samverkande kommunerna liksom med hälso- och sjukvården och andra samverkanspartners. Arbetet utformas utifrån behoven hos de ungdomar och vuxna du möter. Obekväm arbetstid förekommer.Dina kvalifikationer och meriter
Vi söker dig som är socionom, beteendevetare, socialpedagog eller har annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med stöd och behandling inom socialtjänsten och med målgruppen. Vi ser gärna att du har utbildning i och erfarenhet av behandlingsmetoder som rekommenderas i de nationella riktlinjerna för vård och stöd vid skadligt bruk och beroende. Utbildning och erfarenhet av stöd till våldsutsatta och/eller behandling av våldsutövare i nära relation liksom av insatser för att förebygga och motverka kriminalitet är meriterande.

Du har god förmåga att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt. Du är prestigelös, lösningsfokuserad och samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete och har lätt för att genomföra, följa upp och avsluta aktiviteter. Du kan hantera ett flexibelt arbete med stor frihet, men som även innebär att arbeta på uppdrag från andra. Du är intresserad av att ingå i ett team och du vill vara med och driva utveckling inom verksamheten.Övrig information
Tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.

 

För anställning krävs uppvisande av utdrag från Polisens belastningsregister.

Vi eftersträvar en god åldersspridning och ser positivt på sökande ur alla åldrar. Vi strävar även efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre