Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Fagersta

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Fagersta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Fagersta som finns hos arbetsgivaren.

Strålskyddsföreståndare

Ansök    Jun 8    Vattenfall AB    Strålningsfysiker
Business Unit Nuclear Decommissioning (BUND) inom Vattenfall BA Generation är ansvarig för avvecklingen av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. Avdelning Strategy & Safety i BUND, där tjänsten ligger organisatoriskt, har det övergripande ansvaret att vara kravställande inom områdena health, safety, security and environment (HSSE) samt strålskydd. Kraven kommer bl.a. från lag om kärnteknisk verksamhet, strålskyddslagen och Strålsäkerhetsmyndighetens föres... Visa mer
Business Unit Nuclear Decommissioning (BUND) inom Vattenfall BA Generation är ansvarig för avvecklingen av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. Avdelning Strategy & Safety i BUND, där tjänsten ligger organisatoriskt, har det övergripande ansvaret att vara kravställande inom områdena health, safety, security and environment (HSSE) samt strålskydd. Kraven kommer bl.a. från lag om kärnteknisk verksamhet, strålskyddslagen och Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter. Avdelningen ansvarar även för processen för säkerhetsgranskning samt har ansvar för Independent Oversight (oberoende tillsyn) inom BUND Sverige.
Vi söker nu en Strålskyddsföreståndare till vår kärntekniska anläggning i Ågesta. Vi erbjuder ett spännande, utvecklande och omväxlande arbete där du får styra, bevaka och värdera det övergripande strålskyddsarbetet under nedmontering och rivning av Ågestaverket.
Nedmontering och rivning av Ågestaverket är planerat att pågå till och med 2025. Därefter kommer Strålskyddsföreståndaren att erbjudas möjlighet att arbeta med motsvarande arbetsuppgifter inom avvecklingen av Ringhals 1&2, exempelvis genom att ingå i strålskyddsexpertfunktionen.


Dina arbetsuppgifter
Som strålskyddsföreståndare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att bevaka och verka för att arbetet vid anläggningen bedrivs på ett från strålskyddssynpunkt lämpligt sätt och att lagar och regler efterlevs.
Utöver detta kommer du att delta i utredningar inom radiologi, stödja den mer operativa strålskyddsverksamheten och projekten med radiologisk kunskap samt vara kontaktperson mot Strålsäkerhetsmyndigheten. Du kommer även att vara delaktig i arbetet med Independent Oversight inom BUND.
Du kommer att vara organisatoriskt placerad direkt under chefen för Strategy & Safety och arbeta inom grupperingen Nuclear Safety & Independent Oversight som leds av Säkerhetschefen för Ågestaverket. Du kommer även i din roll ha en rapporteringsväg direkt till chefen för BUND.


Följande ansvarsområden ingår:
• Aktivt verka för att bestämmelserna i strålskyddslagen samt tillämpliga föreskrifter och villkor efterlevs
• Aktivt verka för att arbetet vid anläggningen bedrivs på ett ur strålskyddssynpunkt lämpligt sätt
• bevaka att interna regler upprättas för att förhindra att personer utsätts för oacceptabel eller onödig joniserande strålning
• Bevaka att individ- och kollektivstråldoser följs upp
• Bevaka kompetens- och resursfrågor för anläggningens strålskydd
• Bevaka att händelser eller iakttagelser av betydelse från strålskyddssynpunkt analyseras och dokumenteras
• Bevaka att givna krav på rapportering efterlevs
• Ingå i anläggningens strålskyddsexpertfunktion och fungera som kontaktperson gentemot Strålsäkerhetsmyndigheten


Dina kvalifikationer
Strålsäkerhetsmyndigheten gör det slutgiltiga godkännandet av Strålskyddsföreståndaren för den aktuella verksamheten. De krav som behöver vara uppfyllda är:
• Akademisk examen inom fysik, teknik, kemi eller biologi eller annan relevant utbildning
• Kompetens om strålskydd och tillämplig lagstiftning inom området,
• Minst tre års relevant erfarenhet av arbete med strålskydd inom det aktuella verksamhetsområdet.
Du ska även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. B-körkort är ett krav för tjänsten.
Du har god samarbetsförmåga och förståelse för strålskydds- frågor och kan pedagogiskt översätta och förklara komplexa strålskyddsrelaterade frågeställningar för verksamheten. Du trivs i en roll med många kontaktytor där du får sätta struktur, leda arbetet framåt och driva förändringar utifrån ett långsiktigt perspektiv. Som person är du prestigelös, självständig i ditt arbetssätt och har lätt för att skapa förtroenden och etablera nätverk. Du är även säkerhetsmedveten i allt du gör. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Placeringsort: Det finns viss flexibilitet avseende placeringsort men du behöver vara på plats vid Ågestaverket (utanför Farsta, Stockholm) en del av din arbetstid (ca 1-2 dagar per vecka). Visst resande ingår i tjänsten.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.?
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 30 juni 2022. Låter tjänsten intressant ser vi gärna att du inte väntar till slutet av ansökningstiden eftersom löpande urval av lämpliga kandidater kan komma att ske.


För mer information om tjänsten kontaktar du Säkerhetschef Björn Arkborn, 072-560 10 45. Rekryterande chef är Henrik Stridsman, 070-967 71 91. Har du frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.
Fackliga representanter är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (S
EKO). Du når dem via Vattenfalls växel: 08 739 50 00.Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår organisation
Business Area Generation är ansvarig för Vattenfalls kärnkraftsverksamhet i Sverige och Tyskland, vår vattenkraftverksamhet i Sverige, Finland och Tyskland, och Services Nordic i Sverige och Finland. BA Generation ska vara ledande inom energiproduktion inom områdena vattenkraft och kärnkraft, med säker drift och låga CO2-utsläpp. Vi är ca 7400 anställda.
Business Unit Nuclear Decommissioning är ansvarig för avveckling och rivning av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. Uppdraget för BU Nuclear Decommissioning är att säkerställa en säker, kostnadseffektiv och optimerad avveckling och rivning av Vattenfalls kärnkraftverk.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Fagersta/Västerås

Letar du efter en arbetsplats i ständig utveckling? Just nu är det i Fagersta/Västerås som vi söker ny medarbetare. Vi som kommer arbeta tillsammans med dig är ett glatt och härligt arbetsgäng. Vi månar om gemenskap och tar vara på varandras idéer och olikheter och ser fram emot att just du söker till oss. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.   Arbetsuppgifter  Du kommer att arbeta... Visa mer
Letar du efter en arbetsplats i ständig utveckling? Just nu är det i Fagersta/Västerås som vi söker ny medarbetare. Vi som kommer arbeta tillsammans med dig är ett glatt och härligt arbetsgäng. Vi månar om gemenskap och tar vara på varandras idéer och olikheter och ser fram emot att just du söker till oss.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter 

Du kommer att arbeta i ackrediterad verksamhet med klinisk kemiska analyser, koagulations och hematologiska analyser och andra förekommande arbetsuppgifter såsom provtagning, omhändertagande av prover. 


Om arbetsplatsen

Laboratoriemedicin Västmanland har drygt 200 medarbetare och består av tre verksamhetsområden,


• jourlaboratoriet med dygnet runt verksamheten inklusive volymanalyser
• vårdnära laboratorieverksamhet med transfusionsmedicin och den patientnära verksamheten
• specialdiagnostik som omfattar mikrobiologi, patologi med cytologi samt specialkemi.

Inom verksamheterna finns de medicinska specialiteterna klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi och transfusionsmedicin. Vi bedriver och utvecklar laboratoriebaserad diagnostik, behandling, vägledning samt utbildning. Våra medarbetare är verksamma inom olika yrkeskategorier såsom biomedicinska analytiker, läkare, cytodiagnostiker, undersköterskor sjuksköterskor, molekylärbiologer, kemister och labbingenjörer. Vi bedriver verksamhet vid sjukhusen i Västerås, Köping, Sala samt Fagersta.

Vi arbetar för god vård, rätt vård i rätt tid samt säker vård genom högsta medicinska kvalitet och säkerhet. En effektiv resursanvändning får vi genom att använda rätt kompetens på rätt plats och bedriva en verksamhet med ekonomi i balans. Hela organisationen samverkar utifrån dess olika funktioner för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för att våra medarbetare ska kunna genomföra sitt arbete. Då kan vi tillsammans leverera enligt de åtagande och förväntningar som ingår i vårt uppdrag.

Vi erbjuder dig


• individuellt anpassad introduktion utifrån dina tidigare erfarenheter
• arbete i en utvecklingsorienterad verksamhet där du har en viktig roll
• ett stimulerande och utmanande arbete där du både arbetar självständigt och i team
• arbete tillsammans med härliga kollegor med stor specialistkompetens inom området
• ett arbete där du verkligen använder din analysförmåga på ett spännande sätt


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller som snart är klar med dina studier. Ett krav för tjänsten är att du utan problem kan kommunicera samt uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt har grundläggande datakunskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet inom yrket samt från jourverksamhet.

Vi ser att du som söker till oss tycker om att ta ansvar i ditt arbete, har ett gott bemötande och bidrar till ett gott arbetsklimat. Som person är du flexibel, noggrann samt har en förmåga att strukturera och planera ditt arbete effektivt. Du kan utan problem arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra och delar gärna med dig av din kunskap. Det här är ett jobb för dig som brinner för laborativt arbete och som motiveras av ett utmanande arbete där du får arbeta med prover från start till slutsvar.


Anställningsvillkor 

Tillsvidareanställning, heltid. 

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 5 juli 2021

 


Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Visa mindre

Process and Tools Controller - Sustainability & EHS

Ansök    Okt 15    SECO Tools AB    Miljöcontroller
A genuine interest in our customers' success, our family spirit and personal commitment are the values that summarize our corporate culture. These values don’t only reflect a shared view of the business, they also unite Seco’s employees across both geographical and cultural borders. EHS and sustainability are main priorities for us, and we actively and consciously work to create a culture where safety always comes first - regardless of the circumstances. T... Visa mer
A genuine interest in our customers' success, our family spirit and personal commitment are the values that summarize our corporate culture. These values don’t only reflect a shared view of the business, they also unite Seco’s employees across both geographical and cultural borders.
EHS and sustainability are main priorities for us, and we actively and consciously work to create a culture where safety always comes first - regardless of the circumstances. To monitor compliance and develop the processes and tools we use within EHS and sustainability, we’re now looking for a driven Controller to join our team in Fagersta. Are you eager to establish a strong foundation and find new and effective ways of working with these important areas? Then this is the perfect opportunity for you!
Your mission
In this position, you manage, advice and support our purchasing team on how to interpret and work with purchasing activities related to EHS, supplier audits and sustainability, and you ensure compliance with relevant laws and regulations and mitigate potential risks. You bring high focus on sustainability and develop our work in this field, and you offer your expertise in identifying and updating processes for Reach and RoHS, ECHA, conflict minerals and our Supplier Code of Conduct. Active collaboration with all divisions within Sandvik Machining Solutions is on your agenda, and you follow up on monthly KPIs, as well as engage in exploring synergies and best practices across the organization.
Your profile
We’re looking for someone with a degree in Law, Purchasing, EHS or Quality, combined with broad experience from both EHS and sustainability work. Experience from purchasing and related processes is advantageous, and we highly value knowledge in different management systems. Skills in M3 is a plus, and as we’re a global business, we expect you to be fluent in written and verbal English, while knowledge of Swedish is beneficial.
To be part of our Seco family, we believe that you’re a true team player – someone who easily collaborates and builds strong relations based on trust and straightforward communication. Energy, drive and structure are your keys to being successful in this role, and you constantly aim to develop both yourself and our organization.
Our Seco culture
All Seco employees across the globe share our family spirit, along with a passion for our customers and a personal commitment to ensure success in everything we do. For us, it’s also clear that our diversities form an amazing foundation for achieving great results. Visit our?LinkedIn?or?Facebook to get to know us?and our products further.
Application
Send your application no later than November 7, 2021. Read more about Seco Tools and apply at www.secotools.com (Job ID: R0032419). As we aim for an open and fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. As a first step, you’ll therefore be asked to take a personality and logic test after the last application date.
Contact information
For further information about this position, please contact the recruiting manager:
Maria Blomqvist, Head of Sustainability & EHS, +46 (0)223 406 83
Union contacts
Monica Andersson, Unionen, +46 (0)223?403 23
Kinga Liljedahl, Akademikerföreningen, +46 (0)223 407 68
Benny Christiansen, Ledarna, +46 (0)223 405 76
For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.
Recruitment Specialist
Irene Sveen
We’ve already decided on which advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts. Visa mindre

EHS samordnare

Seco Tools AB är en världsledande leverantör av verktyg för fräsning, svarvning, hålbearbetning och verktygssystem. Här är vi stolta över våra innovativa produkter och den djupa förståelse vi har för våra kunders behov, och med ett personligt engagemang och genuin familjeanda styr vi tillsammans mot framtiden. Med dina ekonomiska kunskaper och ditt strukturerade arbetssätt bidrar du till vår lösningsfokuserade gemenskap.Vi värdesätter och har ett starkt fo... Visa mer
Seco Tools AB är en världsledande leverantör av verktyg för fräsning, svarvning, hålbearbetning och verktygssystem. Här är vi stolta över våra innovativa produkter och den djupa förståelse vi har för våra kunders behov, och med ett personligt engagemang och genuin familjeanda styr vi tillsammans mot framtiden. Med dina ekonomiska kunskaper och ditt strukturerade arbetssätt bidrar du till vår lösningsfokuserade gemenskap.Vi värdesätter och har ett starkt fokus på miljö, hälsa och säkerhet (EHS) för att skydda såväl medarbetare som samhället. För att stärka vår verksamhet söker vi nu en noggrann och hållbarhetsorienterad EHS-samordnare till en spännande roll där du får vara med och ta ägandeskap i vårt hållbarhetsarbete i Sverige. Tjänsten är placerad i Fagersta och resor är en naturlig del av jobbet. ArbetsuppgifterSom vår EHS-samordnare ansvarar du för att koordinera och ge support i EHS-frågor för vår produktionsanläggning i Fagersta. Du ansvarar för att designa, utveckla, implementera och bevaka vårt ledningssystem för systematiskt EHS-arbete och ger organisationen support kring olika typer av frågor rörande hållbarhet. Med din expertis stöttar, utvecklar och säkerställer du miljö samt arbetsmiljöarbetet genom att aktivt delta i utformandet av struktur och mål – och ser även till att dessa uppnås. Du utbildar även medarbetare och chefer för att bidra till en ständig medvetenhet kring hållbarhet, risker och förebyggande åtgärder i den dagliga verksamheten. Vidare är du ansvarig för att leda kemikaliearbete framåt ur ett hållbart perspektiv och du koordinerar processen för godkännandet av kemikalier. En annan viktig del i jobbet är att rapportera till myndigheter och vara behjälplig vid besök och inspektioner. Du säkerställer även att incidenter utreds och utför rotorsaksanalyser för att förhindra att olyckor, risker och tillbud upprepar sig och du har ett nära samarbete med alla på vår globala EHS-avdelning. Din profilVi välkomnar sökanden som är i starten av sin karriär med en vilja att få komma ut i arbetslivet och utvecklas. Du har en relevant högskoleutbildning och gärna även kunskap från arbete inom EHS och kemikalier och om hur man bygger, utformar och utvecklar ledningssystem. Då vi arbetar både lokalt och i en internationell miljö krävs goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och i skrift, samt en förståelse för myndighetssvenska. Din personlighet är nyckeln till vår gemensamma framgång! Du har en hög social kompetens kombinerat med diplomatiska talanger, och vi värdesätter ditt analytiska och strukturerade men samtidigt jordnära och flexibla arbetssätt. Du har en stor förståelse för kulturella skillnader och har lätt för att arbeta både självständigt och tillsammans med andra – vilket gör att du enkelt bygger upp starka och hållbara relationer med såväl interna som externa kontakter. På Seco är vi är övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och därigenom även våra kunder. AnsökanVälkommen med din ansökan senast 2019-06-10. Läs mer om Seco Tools och ansök på www.secotools.com, jobb-id: R0010622. Om du vill bifoga ett personligt brev gör du detta samtidigt som du laddar upp ditt CV i vårt ansökningssystem.KontaktinformationFör mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:Maria Blomqvist, rekryterande chef, 0223-406 83Fackliga kontaktpersonerMonica Andersson, Unionen, 0223-403 23Björn Persson, Akademikerföreningen, 0589-856 53Håkan Westborg, Ledarna, 0223-406 27För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.RekryterareThomasine RosenbladInför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.På Seco Tools utvecklar och erbjuder vi avancerade produkter och lösningar som förenklar skärande bearbetning. Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att identifiera och implementera den bästa lösningen för deras behov. En gemensam värdegrund förenar Seco Tools 5000 medarbetare i över 75 länder: Passion för våra kunder, Familjeanda och Personligt engagemang. Visa mindre

Miljöansvarig till Cronimet Fagersta AB

Ansök    Jun 1    Adecco Sweden AB    Miljöingenjör
Har du goda miljö- och arbetsmiljökunskaper och är ute efter ett nytt spännande uppdrag! Passa då på att söka tjänsten som Miljöansvarig hos vår  kund Cronimet i Fagersta! Sök tjänsten redan idag! Om tjänsten Cronimet Fagersta AB är ett av Sveriges ledande företag för att hantera, processa och leverera rostfritt och höglegerat skrot av hög kvalitet till framförallt stålverken i Avesta och Sandviken. Vår kund söker nu efter en ny medarbetare som kommer att... Visa mer
Har du goda miljö- och arbetsmiljökunskaper och är ute efter ett nytt spännande uppdrag! Passa då på att söka tjänsten som Miljöansvarig hos vår  kund Cronimet i Fagersta! Sök tjänsten redan idag!

Om tjänsten
Cronimet Fagersta AB är ett av Sveriges ledande företag för att hantera, processa och leverera rostfritt och höglegerat skrot av hög kvalitet till framförallt stålverken i Avesta och Sandviken. Vår kund söker nu efter en ny medarbetare som kommer att arbeta med  miljö/arbetsmiljöfrågor. Du kommer att arbeta i befintligt miljöledningssystem där arbetsmiljö och miljöfrågor hanteras.

I din roll miljöansvarig så kommer dina arbetsuppgifter bla. att innefatta:

-Arbetsmiljöarbete
-Miljöarbete och säkerhetsfrågor
-Kontakt med myndigheter gällande miljöfrågor
-Diverse kontors/administrationsuppgifter

Tjänsten som miljöansvarig är på ca 75% och du blir anställd direkt hos vår kund Cronimet. Start enligt överenskommelse.  

Om dig
Vi söker dig som har goda miljö- och arbetsmiljökunskaper och har erfarenhet inom detta då du kommer att ansvara för dessa områden. Önskvärt med relevant utbildning. Då Cronimet ingår i en större koncern med moderbolag i Tyskland ser vi gärna att du behärskar engelska språket väl i tal och skrift. Tyska kunskaper är meriterande men ej ett krav.

För att lyckas och trivas i tjänsten krävs struktur, prestigelöshet och en förmåga att leda sig själv. Tjänsten har en stor bredd i arbetsuppgifter, vilket kräver att du är flexibel, uppmärksam och har ett noggrant förhållningssätt. Som person ska du vara driven med förmåga att prioritera, se och ta tag i det som behöver göras. Du är kommunikativ till din läggning och har ett stort intresse för service och människor och värderar teamarbete högt. 

Viktigt för tjänsten är att du har:

-God kunskap inom miljö- och arbetsmiljöarbeten.
-Datorvana, framförallt i Excel/Word.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Ulrika Struve via 023- 70 55 96 alt. [email protected]

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Miljö, arbetsmiljö, Cronimet, Fagersta, Adecco Visa mindre