Lediga jobb som Familjebehandlare i Fagersta

Se lediga jobb som Familjebehandlare i Fagersta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Fagersta som finns hos arbetsgivaren.

Behandlare till Barn- och Ungdomshälsan i Fagersta

Ansök    Mar 15    REGION VÄSTMANLAND    Familjebehandlare
Är du en duktig behandlare som brinner för att arbeta med barn, ungdomar och deras familjer? Vill du också vara en del av det fortsatta utvecklingsarbetet inom Barn- och ungdomshälsan och vara med och forma verksamheten på vår mottagning i Fagersta? Då är det kanske dig vi söker.  Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.   Arbetsuppgifter Till vårt psykosociala team i Fagersta söker vi ... Visa mer
Är du en duktig behandlare som brinner för att arbeta med barn, ungdomar och deras familjer? Vill du också vara en del av det fortsatta utvecklingsarbetet inom Barn- och ungdomshälsan och vara med och forma verksamheten på vår mottagning i Fagersta? Då är det kanske dig vi söker. 

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Till vårt psykosociala team i Fagersta söker vi nu ytterligare en kollega som motiveras av att arbeta i en verksamhet med syftet att komma in i ett tidigt skede för att kunna hjälpa och stötta barn och ungdomar med lindrig till måttlig psykisk ohälsa samt deras familjer. Tillsammans med dina kollegor kommer ni att forma en verksamhet som erbjuder lika vård i länet genom att bland annat sätta rutiner och arbetssätt med mera. Du kommer också att genomföra bedömningar och behandlingar med barn och unga i åldrarna 5 - 18 år, ofta i par tillsammans med en kollega men du kan också ha egna behandlande samtal med både barn, ungdomar, familjer och grupper. Samarbete med vårdgrannar förekommer vid behov.

 

Om arbetsplatsen

Barn- och ungdomshälsan tillhör området Nära vård som finns inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser. Vi har i uppdrag är att på primärvårdsnivå ta emot barn och ungdomar med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Verksamheten är länsövergripande i Västmanlands län och samverkar med samtliga vårdcentraler i länet.

Vi som arbetar på Barn- och ungdomshälsan är socionomer med grundläggande psykoterapiutbildning samt psykologer. Vi är en icke medicinsk verksamhet som möter barn och unga med psykisk ohälsa och deras föräldrar för kortare bedömningar och behandlingar. Vi strävar efter att hela tiden ligga i framkant vad gäller behandlingsmetoder och håller oss uppdaterade med ny forskning inom området. Vi arbetar också med att hitta nya arbetssätt för att nå fler, exempelvis genom digitala möten och internetbehandlingar.

 

Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss på Barn- och Ungdomshälsan och därför verkar vi för:


• att erbjuda stimulerande och meningsfulla arbetsuppgifter 
• kompetensutveckling och handledning utifrån verksamhetens och ditt behov
• teamarbete med kollegor som besitter bred kompetens
• en bra arbetsmiljö med hjälp av vårt hälsoteam som aktivt arbetar tillsammans med personalen
• att uppmuntra dig som anställd att ha inflytande och delaktighet i utvecklingsarbetet
• en trygg anställning med fördelaktiga personalförmåner, läs mer här. 

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog, socionom med psykoterapeutisk grundutbildning (steg 1) eller dig som har annan likvärdig akademisk examen med steg 1- utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av evidensbaserat bedömnings- och behandlingsarbete riktat mot barn, ungdomar och familjer samt arbetat i journalsystemet Cosmic, men det är inget krav. Då du kommer att ha mycket kontakt och samtal i den här tjänsten så behöver du utan problem kunna kommunicera samt göra dig förstådd på svenska i tal och skrift. Du behöver också kunna hantera dator som arbetsverktyg i det dagliga arbetet. 

För att passa hos oss ser vi att du är en trygg och empatisk person som värnar om samarbete och som i arbetssammanhang självständigt kan planera, genomföra och följa upp ditt arbete. Du lockas av ett arbete där du är delaktig i den fortsatta utvecklingen av verksamheten tillsammans med dina kollegor och där du samtidigt får arbeta med behandlande insatser till barn, unga och deras familjer. Det här är ett jobb för dig som ser möjligheter, har lätt för att anpassa dig och som gärna delar med dig av din kompetens till andra. Vill du också ha ett arbete som innefattar att inhämta och söka kunskap så kan det här vara det perfekta jobbet för dig!

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning heltid. Tillträde efter överenskommelse. 
B-körkort är ett krav.

 

Välkommen med din ansökan senast 5 april 2021. 

 
Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Visa mindre

Familjebehandlare för långtidsvikariat

Ansök    Okt 12    Fagersta kommun    Familjebehandlare
Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt - STAR. Hos oss har du möjlighet till bland annat friskvårdsbidrag och frikort till simhall, gym och utomhusbad. Vid Individ- och familjeomsorgens öppenvård i Fagersta kommun jobbar medarbetare med olika kunskap och kompetens. Vi erbjuder rådgivning, stöd och behandling för oli... Visa mer
Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt - STAR.

Hos oss har du möjlighet till bland annat friskvårdsbidrag och frikort till simhall, gym och utomhusbad.


Vid Individ- och familjeomsorgens öppenvård i Fagersta kommun jobbar medarbetare med olika kunskap och kompetens. Vi erbjuder rådgivning, stöd och behandling för olika målgrupper; familjer med barn 0-18 år, ungdomar och vuxna med alkohol- eller drogproblem, liksom för barn och vuxna som upplevt våld i nära relationer. Fagersta kommun har under de senaste åren gjort stora satsningar för att förstärka stödet till barn, unga och familjer.

I Familjeteamet arbetar sex familjecoacher med stöd till barn, ungdomar och föräldrar. Våra insatser för barn och familjer ska vara lättillgängliga och anpassade utifrån de behov som finns. Därför erbjuder vi stöd på olika nivåer och med olika intensitet. Vårt mål är att så långt som möjligt kunna erbjuda stöd på hemmaplan. I de fall då vård utanför det egna hemmet är nödvändig arbetar vi tillsammans i teamet kring barnet, där familjens behandlare, barnets socialsekreterare och familjehemssekreterare ingår. Vi arbetar aktivt för att öka barn och föräldrars delaktighet och tillsammans stödja ett välfungerande samarbete mellan föräldrar, familjehem och socialtjänst.

Vill du arbeta med förstärkt stöd till barn, unga och föräldrar i Fagersta kommun? Vi söker nu familjecoach till vikariat då en av våra medarbetare i Familjeteamet ska vara föräldraledig.


ARBETSUPPGIFTER
Familjeteamets uppdrag är att erbjuda olika former av stöd till familjer på hemmaplan. Vi ska arbeta förebyggande och i samverkan med andra aktörer kring barn och unga i Fagersta, erbjuda tidiga insatser liksom intensiva insatser för familjer med omfattande behov. Syftet med alla våra insatser är att stärka förutsättningarna för en positiv utveckling och goda livsvillkor för barn och unga. Genom stöd till föräldrar vill vi ge dem verktyg för att förstå och hantera sitt barns beteende och förbättra deras förmåga att hantera vardagsproblem och konfliktsituationer. Vi vill förbättra samspelet i familjen, minska konflikterna samt risken att barn utvecklar allvarligare beteendeproblem på längre sikt. Vi har ett systemiskt arbetssätt, vilket innebär att vi ser helheten kring familjen. Arbetet sker i samverkan med socialsekreterare, förskola, skola och andra aktörer kring de barn och familjer vi möter. Stor vikt läggs vid att få familjerna och deras nätverk delaktiga i förändringsarbetet. Vi använder familjens egna styrkor och förmågor hos var och en för att hitta nya lösningar så att relationer och situationen förbättras.

Som familjecoach arbetar du med förändringsarbete i familjer på uppdrag av socialsekreterare och erbjuder även råd och stöd till föräldrar som själva söker stöd i föräldraskapet. Du arbetar med hela familjen och ibland föräldrar och barn var för sig. Arbetet sker genom enskilda samtal eller genom familje- och nätverkssamtal i olika konstellationer. Du arbetar även med grupper av barn, ungdomar eller föräldrar. Ditt arbete innefattar krisstöd och stöd vid umgänge mellan barn och föräldrar. Att arbeta med biståndsbedömda insatser på uppdrag från socialsekreterare förutsätter att du arbetar mot uppsatta mål, dokumenterar, följer upp och återkopplar insatsen.

Arbetet kräver flexibilitet, lyhördhet och god samarbetsförmåga. Arbetet utformas utifrån behoven hos de familjer du möter. Ofta arbetar du i familjens hem, i skolan eller på andra platser där barn och unga vistas. Obekväm arbetstid förekommer.


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Viktig
Vi söker dig som är socionom, beteendevetare, socialpedagog eller har annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändringsarbete med barn och familjer.

Du har god förmåga att skapa en respektfull och tillitsfull kontakt med föräldrar och barn. Du är bekväm med att jobba självständigt, liksom med att arbeta i nära samverkan med andra. Du kan hantera ett flexibelt arbete med stor frihet, men som även innebär att arbeta på uppdrag från andra. Du är intresserad av att ingå i ett team och du vill vara med och driva utveckling inom verksamheten. Personlig lämplighet beaktas.

Körkort och körvana är ett krav.


ÖVRIGT
Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag cirka 13 400 invånare.

Vi eftersträvar en god åldersspridning och ser positivt på sökande ur alla åldrar. Vi strävar även efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Familjecoach med ungdomsfokus

Ansök    Jun 13    Fagersta kommun    Familjebehandlare
Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag cirka 13 300 invånare. Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt - ... Visa mer
Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag cirka 13 300 invånare.


Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt - STAR.

Hos oss har du möjlighet till bland annat friskvårdsbidrag och frikort till simhall, gym och utomhusbad.
Om arbetsplatsen – det här är vi!
Vill du arbeta med förstärkt stöd till ungdomar och föräldrar i Fagersta kommun? En av våra kollegor går vidare mot nya utmaningar och vi söker därför en ny familjecoach med särskilt fokus på ungdomar 13-21 år.

Som familjecoach ingår du i Familjeteamet vid öppenvården i Fagersta kommun. Du är anställd vid Individ- och familjeomsorgen och enheten Verkställighet Barn och familj med femton medarbetare. Enheten omfattar socialtjänstens verksamheter för stöd och behandling för barn, ungdomar och vuxna. Vid öppenvården jobbar medarbetare med olika kunskap och kompetens. Vi erbjuder rådgivning, stöd och behandling för olika målgrupper; familjer med barn 0-18 år, ungdomar och vuxna med alkohol- eller drogproblem, liksom för barn och vuxna som upplevt våld i nära relationer. Fagersta kommun har under de senaste åren gjort stora satsningar för att förstärka stödet till barn, unga och familjer.

I Familjeteamet arbetar vi med stöd till barn, ungdomar och föräldrar. Våra insatser för barn och familjer ska vara lättillgängliga och anpassade utifrån de behov som finns. Därför erbjuder vi stöd på olika nivåer och med olika intensitet. Vårt mål är att så långt som möjligt kunna erbjuda stöd på hemmaplan. I de fall då vård utanför det egna hemmet är nödvändig arbetar vi tillsammans i team kring barnet/den unge, där familjecoach, socialsekreterare och familjehemssekreterare ingår. Vi arbetar aktivt för att öka barn och föräldrars delaktighet och tillsammans stödja ett välfungerande samarbete mellan föräldrar, familjehem/HVB och socialtjänst. Syftet med alla våra insatser är att stärka förutsättningarna för en positiv utveckling och goda livsvillkor för barn och unga.Ditt uppdrag
Som familjecoach med ungdomsfokus arbetar du på olika sätt med stöd till de ungdomar som har kontakt med kommunens öppenvård och deras familjer. Du möter ungdomar och familjer med olika behov, men dina insatser syftar ofta till att bryta risk- och missbruk, kriminalitet och annat normbrytande beteende hos unga. Arbetet bedrivs både förebyggande, genom behovsbedömda insatser och intensivt för de ungdomar och familjer som har störst behov. Det kan handla om att kartlägga behov, motiverande och behandlande ungdomssamtal, att leda aktiviteter och samtal i grupp, familjesamtal eller andra insatser för unga i behov av stöd. Att arbeta med biståndsbedömda insatser på uppdrag från socialsekreterare förutsätter att du arbetar mot uppsatta mål, dokumenterar, följer upp och återkopplar insatsen.

Du ingår i olika lokala samverkansforum och arbetar aktivt för god samverkan med andra aktörer kring ungdomar i Fagersta, ex skola och hälso- och sjukvård. Du är en viktig part i och har ett särskilt ansvar för socialtjänstens samverkan med polis kring ungdomar som begår brott (Social insatsgrupp).

Arbetet är självständigt och flexibelt med stort eget ansvar, men också ett nära samarbete med såväl familjer som dina kollegor i öppenvården, socialsekreterare och andra samverkanspartners. Arbetet utformas utifrån behoven hos de ungdomar och familjer du möter. Ofta arbetar du i familjers hem, i skolan eller på andra platser där unga vistas. Obekväm arbetstid förekommer.Dina kvalifikationer och meriter
Vi söker dig som är socionom, beteendevetare, socialpedagog eller har annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av förändringsarbete med ungdomar och familjer samt av stöd och behandling inom socialtjänstens arbetsområde. Vi ser gärna att du har utbildning i och erfarenhet av behandlingsmetoder som rekommenderas för målgruppen i nationella riktlinjer.

Du har god förmåga att skapa en respektfull och tillitsfull kontakt med ungdomar och föräldrar. Du är bekväm med att jobba självständigt, liksom med att arbeta i nära samverkan med andra. Du är prestigelös, lösningsfokuserad och samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete och har lätt för att genomföra, följa upp och avsluta aktiviteter. Du kan hantera ett flexibelt arbete med stor frihet, men som även innebär att arbeta på uppdrag från andra. Du är intresserad av att ingå i ett team och du vill vara med och driva utveckling inom verksamheten.

Körkort och körvana är ett krav.Övrig information
Tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.

För anställning krävs uppvisande av utdrag från Polisens belastningsregister.

Vi eftersträvar en god åldersspridning och ser positivt på sökande ur alla åldrar. Vi strävar även efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre