Lediga jobb som Inspektör, Polisen i Fagersta

Se lediga jobb som Inspektör, Polisen i Fagersta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Fagersta som finns hos arbetsgivaren.

Kommunpolis till LPO Norra Västmanland, Fagersta-Surahammar

Ansök    Mar 2    Polismyndigheten    Inspektör, Polisen
Polisområde Västmanland tillhör Region Mitt med totalt ca 2300 medarbetare inom regionen. Regionen består av tre polisområden, regionala enheter såsom operativa enheten och utredningsenheten, samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Lokalpolisområdet Norra Västmanland är ett lokalpolisområde med två polisstationer, Sala och Fagersta. Lokalpolisområdet består av tre BF/IGV grupper, en grupp för områdespoliser, två utredningsgrupper och två... Visa mer
Polisområde Västmanland tillhör Region Mitt med totalt ca 2300 medarbetare inom regionen. Regionen består av tre polisområden, regionala enheter såsom operativa enheten och utredningsenheten, samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Lokalpolisområdet Norra Västmanland är ett lokalpolisområde med två polisstationer, Sala och Fagersta. Lokalpolisområdet består av tre BF/IGV grupper, en grupp för områdespoliser, två utredningsgrupper och två stöd/service grupper. Lokalpolisområde Norra Västmanland består av fem kommuner. Sala, Fagersta, Surahammar, Skinnskatteberg och Norberg. Lokalpolisområdet utökar sin kommunpolisverksamhet och som kommunpolis blir du en av tre kommunpoliser där du som kommunpolis ansvarar för Fagersta och Surahammars kommun.ARBETSUPPGIFTER
Som kommunpolis ska du säkerställa att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de samverkansöverenskommelser och medborgarlöften som träffats mellan kommunen och lokalpolisområdeschefen. Huvuduppdraget blir att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med kommunen och övriga samhället. Därutöver ska kommunpoliserna kunna representera polisen i samverkansarbetet gentemot kommunen och andra externa intressenter.

Du kommer att representera polisen i samverkan med kommunerna och andra externa intressenter i andra sammanhang där samarbete är särskilt framträdande. Som kommunpolis förväntas du ha ett serviceorienterat förhållningssätt liksom en fallenhet för att få andra att vilja bidra till de gemensamma mål som ställts upp på lokal såväl som nationell nivå. Du förväntas även kunna arbeta operativt i yttre tjänst tillsammans med framförallt områdespoliser och övriga kommunpoliser då så krävs. Som kommunpolis ingår du också i lokalpolisområdets ledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Krav - Skallkrav
• Polisexamen i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
• Erfarenhet av brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
• Erfarenhet av att ta helhetsansvar för uppdrag och resultat, i den löpande verksamheten
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift

Personliga egenskaper - Skallkrav
För att lyckas i rollen krävs att du är van vid att samarbeta både med interna och externa aktörer men det är även viktigt att du klarar av att arbeta självständigt. Du har ett stort eget driv och en vilja att utvecklas inom området. Vidare ser vi att du är flexibel samt har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift och det är viktigt att du är social och kan skapa kontakt och möta människor.

Det är meriterande om du även har: - Meriterande - viktig
Erfarenhet av samverkan med kommun, lokalsamhälle och externa samverkanspartners
Erfarenhet av att omsätta identifierade problem i den lokala lägesbilden till operativa aktiviteter
Genomförd relevant utbildning, t.ex. brottsförebyggande metoder och lokal samverkan.

ÖVRIGT
Placeringsort: Fagersta
Anställning: Inspektör
Funktion: kommunpolis

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23 mars 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult Lina Rytzler.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre